Coolsculpting: cool, cool en nog eens koel

Bij de meeste mensen gaat geen lichtje branden als het over ‘coolsculpting’ gaat. Want wat is coolsculpting nou weer? De meest vreemde rages, zoals de ‘verenwenkbrauw’ gaan de ronde, maar van een dergelijk fenomeen als coolsculpting hebben alleen de meest befaamde modebloggers gehoord. In ‘cool, cool en nog eens koel’ wordt in drie stappen uitgelegd wat het is, en waarom je het wel en niet zou doen.

Coolsculpting: wat is het?

Coolsculpting is een vetverwijderingsmethode door kou te gebruiken. Klinieken claimen dat de behandeling vet zonder operatie of hersteltijd uit te voeren is. Het is een ingreep als alternatief op liposuctie of injecties, maar niet als alternatief op een dieet.

Coolsculpting alternatieven: liposuctie, injecties en dieet

Liposuctie is een chirurgische techniek waarbij onderhuids vetweefsel wordt weggehaald met een zuigcanule. De ingreep wordt vaak uitgevoerd onder narcose, en kent een periode van genezing en herstel. Lypolyse (injecties) wordt gedaan door injecties met PPC te gebruiken. Het gebied rondom 1,5cm van het vetweefsel wordt geïnjecteerd: het spul uit de injectie doodt de vetcellen dankzij een biochemische reactie. Een dieet is eigenlijk gewoon een samenstelling van voedingsmiddelen. Deze kan aangepast zijn om een bepaald doel te bereiken (bv. vet verliezen).

Koel-sculpting?

Coolsculpting is dus een behandelmethode om vet te verliezen. De behandelmethode differentieert zich van andere vetverbrandingsmethoden omdat coolsculpting pijnloos, makkelijk, snel en zonder genezings- of herstelperiode is. Daarbij veroorzaakt het geen ‘jojo-effect’ zoals je dat bij andere anti-vet-manieren (zoals een dieet) vaak wel hebt. Het is 100% veilig getest en je ziet het resultaat al binnen één tot drie maanden! Het duurt ook nog eens heel kort: in slechts 35 minuten ben je al bij de kliniek vandaan.

Coolsculpting lijkt dus dé ideale behandelmethode als je snel en makkelijk af wil vallen. Zonder operatie kun je binnen drie maanden al tot 25% vet verliezen zonder operatie! Helaas zijn er natuurlijk ook nadelen aan verbonden. Het gezegde ‘wie mooi wil zijn moet pijn lijden’ is hier niet het geval, maar wordt vervangen door een even pijnlijk gezegde: ‘wie mooi wil zijn moet rijk zijn’. Helaas is coolsculpting (uiteraard) niet gratis. Als je eens flink je portemonnee wil opentrekken voor een makkelijk, snel, goed en pijnloos resultaat is koel-sculpting jouw ding voor een ijzige winter.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid. Bookmark de permalink.