Massagekaarsen en massageolie

massagekaarsBijna iedereen is gek op massages en dan het liefst een massage van je partner. Maar massages zijn natuurlijk het fijnst met massageolie of een massagekaars. Massageolie is in veel heerlijke geuren te verkrijgen, denk aan vanille, bloemen, kruidige en fruitige geuren dus er is voor iedereen wel een geur bij die ze lekker vinden.

Het is wel belangrijk om voor gebruik te onderzoeken of het vlekt op stoffen, want van die vetvlekken zijn ook zo lelijk en vervelend. Buiten de eerder genoemde geuren zijn er natuurlijk nog veel meer soorten, bijvoorbeeld chocolade of bourbon  voor de liefhebber.

Een redelijk nieuw product is de massagekaars, het principe van deze kaarsen is dat je ze aansteekt en de kaars laat smelten tot een heerlijk geurende olie. Vervolgens wordt de olie op degene die de massage zal krijgen gegoten. De massagekaars roept veel vragen op zoals:

‘Is de olie niet te heet om over iemand heen te gooien?’
Nee, de olie is op een warme temperatuur maar is zeker niet te heet. Veel mensen vinden de hete olie juist sensueel en opwindend.

‘Vlekt de olie op stof?
Dat is sterk afhankelijk van het merk kaars, net zoals bij de massageolies is het belangrijk om eerst enigszins onderzoek te doen hiernaar.

‘Wordt de olie weer hard wanneer het is afgekoeld?’
Nee, de olie trekt in de huid en zal niet opdrogen. Veel kaarsen zijn zelfs goed voor de huid.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , . Bookmark de permalink.