Fit de zomer tegemoet

Het is al weer maart, het eerste lentezonnetje is al weer voorbijgekomen en de zomerkriebels komen bij de meeste van ons al weer boven. En als we aan de zomer denken, dan denken we weer aan hoe we er straks uit moeten zien op het strand. Overal wordt je geconfronteerd met gezond eten door voedingsdeskundigen en begeleiding van personal trainers om af te vallen, maar je kunt dit ook zelf zonder de bijkomende kosten van professionals. Hoe doe je dit? Zie hieronder een aantal tips!

 1. Makkelijk en gezond eten
  De schijf van vijf is iedereen bekend, maar toch blijft het moeilijk om deze iedere dag kokoswaterweer vol te maken. Om dit makkelijk en simpel te doen, zijn wij super fan van de smooties! Een smootie lust iedereen, want je kan namelijk jouw favoriete fruit en groente hieraan toevoegen. De basis van een gezonde smootie is groente en fruit en om het makkelijk drinkbaar te maken kun je water of yoghurt toevoegen. Maar wat nog gezonder is, en in de categorie superfood valt, is kokoswater. Kokoswater zorgt ervoor dat de smootie qua smaak minder waterig is dan met gewoon kraanwater. Kokoswater heb je in duurdere en goedkopere varianten en een goede goedkopen variant is die van Healthy People. Voeg verder een handje rauwe spinazie en wat chizaad toe om het gehalte superfood helemaal compleet te maken. Om de bittere smaak van de spinazie af te zwakken kun je een halve banaan toevoegen, handje bevroren bosvruchten (of andere vruchten) en al het andere wat jij lekker vind toevoegen.
 2. De 5-minuten home-workout
  Doe iedere avond vijf minuten dezelfde oefeningen om jouw hele lichaam in shape te krijgen. Doe het voor de tv en maak er op deze manier ook echt ontspanning van. Maar welke oefeningen kun je dan doen?
 • Sit-ups à Een makkelijke buikspieroefening voor ieder niveau. Heb je nog geen goede buikspieren begin dan met korte crunches, halve sit-ups. Gaat dit na een aantal weken makkelijk, doe dan een volledige sit-up. Zorg hierbij wel dat de voeten aan de grond blijven.
 • Squads à Ga met de benen wijd staan en zak zo diep mogelijk naar beneden met een recht rug en de kont naar achteren. Begin makkelijk door de handen in de zij te houden, gaat dit goed duw dan bij elke beweging naar beneden de handen op borsthoogte vooruit.
 • Push-ups à Ook wel bekend als opdrukken en dit gaat niet iedereen makkelijk af. Begin met opdrukken op de knieen, zorg tijdens het opdrukken altijd dat je een rechte rug houdt. Hoe wijder je jouw handen zet hoe makkelijker het is. Begin dus met push-ups op de knieen en zet de handen iets verder uit elkaar, net wat jij prettig vindt. Gaat dit goed, zet de handen dan iets dichter bij elkaar. De volgende stap is om push-ups op de tenen te doen, ook hier kun je weer variëren met de afstand tussen de handen.
 • Leg-up à Ga op je rug liggen en leg je handen in jouw onderrug, dit zorgt voor meer stabiliteit en maakt de oefening iets makkelijker. Om te beginnen houd jij jouw benen een klein stukje van de grond en beweeg je jouw benen ongelijk van boven naar beneden. Gaat dit goed, dan doe je de oefening hetzelfde alleen ga je jouw benen tegelijk omhoog en omlaag brengen.
 • Lunches à Zet één been vooruit en zak met de knie van jouw andere been tot deze bijna de grond aanraakt, ga daarna weer rustig omhoog en doe dit nu met het andere been voor. Gaat dit makkelijk dan kun je 20 keer de ene kant doen en daarnaa 20 keer de andere kant. Om de oefening nog zwaarder te maken kun je de handen nu uit de zij halen en deze in je nek leggen.

Doe alle bovenstaande oefeningen iedere dag één minuut. Je zult merken dat als je dit iedere dag doet, het na twee weken al aanzienlijk makkelijker gaat.

Succes en wij horen graag hoe de oefeningen jou bevallen!

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid. Bookmark de permalink.