Innerlijke rust

Innerlijke rust

Het is voor een vrouw niet alleen belangrijk dat ze er van buiten mooi en verzorgt uit ziet, maar het innerlijk speelt ook een grote rol. Het vinden van het innerlijke rust is een gewild iets om te hebben en een belangrijk iets om te hebben. Hoewel het vinden van je innerlijke rust soms onmogelijk lijkt kun je het gevoel van rust snel oproepen.

Misschien klinkt het tegenstrijdig, maar veel mensen willen de rust van binnen ervaren. Maar als je kijkt naar hun acties doen ze er vrij weinig aan om deze rust te krijgen. Bijvoorbeeld als je een druk leven lijdt of last hebt van heel veel spanning, dan komt de rust niet vanzelf. Je moet er zelf wat aan doen om van binnen relaxter te worden.

innerlijke rust

stenen

Uiteindelijk zal je meer innerlijke rust ervaren wanneer je dag in dag uit de kleine momenten voor jezelf neemt. Een voorbeeld is het dagelijks ontspannen van je schouders,  het beseffen dat je vrij bent  en je zelf bepaald hoe en wat je doet en niemand anders bepaald wie of wat JIJ bent. Een moment voor jezelf kan zijn het uitlaten van je hond of die van de buurvrouw, gewoon lekker ontspannen een frisse neus halen of een korte pauze houden en lekker een kopje koffie of thee drinken etc. Deze korte momenten van ontspanning zorgen dat je in een bepaald soort flow van rust terecht komt.

Een effectieve manier om tot je innerlijke rust te komen is het gebruik van meditatie. Tijdens het mediteren moet je je focus leggen voor een langere tijd op bijvoorbeeld je ademhaling. Je laat de gedachtes komen en weer gaan. Dit doe je net zolang totdat je voelt dat je rustig bent. Mediteren is echter niet zo moeilijk als het lijkt. De basis van mediteren is dat je je begeeft in een rustige en vertrouwde omgeving en vervolgens comfortabel gaat zitten of liggen. Je gaat je dan ook focussen op je ademhaling en je laat je gedachtes komen en gaan. Na een tijdje (zo’n 20 minuten) zullen de gedachtes stoppen met komen en ervaar je innerlijke rust.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid. Bookmark de permalink.