Gezond leven: dat wil toch elke vrouw?!

Iedereen wil toch zo oud mogelijk worden op een zo goed mogelijke wijze? Dan is het belangrijk dat de voeding gezond is. Om door een gezond leven heen te gaan, ligt de basis daarvoor tussen de leeftijd 19 en 50 jaar, de belangrijkste levensfase om oud te worden.

Bij vrouwen gaat de opbouw van botten door tot de leeftijd van ongeveer het 30e jaar. Nadat de leeftijd van 35 jaar bereikt is, zal er een afbraak gaan beginnen, wat sneller gaat als de opbouw ervan. Hierdoor wordt dus de stevigheid van de botten verminderd. Dáárom is het dus noodzakelijk voor het vrouwelijke geslacht om de botten sterk en gezond te houden, of nog meer te versterken.  Mocht je je botten niet sterk genoeg houden, zou je risico kunnen lopen dat er de ziekte osteoporose opkomt. Om dit tegen te gaan, zou je gebruik moeten maken van vitamines en mineralen.

De benodigdheden voor een gezond leven

In principe zou je er niet eens op hoeven te letten, op de soorten en hoeveelheden vitamines en mineralen die benodigd zijn, als je al gezond en gevarieerd eet. Helaas is het zo dat niet iedereen dit kan zeggen. Dan moet je je echt houden aan de goede hoeveelheid supplementen die benodigd voor je zijn om gezond te eten.
-Vrouwen die veel sporten, aan een dieet doen, vegetarisch voedsel eten of medicijnen gebruiken, moeten meer op hun voeding gedrag letten als overige vrouwen.
-Rokende vrouwen, hebben door een snelle afbraak van vitamine C in hun leven, juist meer nodig van dit soort Vitamine. Vitamine C kan dan een soort oplossing zijn, maar de beste manier om gezond voor de dag te komen is natuurlijk het stoppen met roken.
-Nog meer uitzonderingen: zwangere vrouwen zouden extra foliumzuur en vitamine D moeten gebruiken om gezond door de dag te komen. Ook donkere vrouwen, vrouwen met een hoofddoek of vrouwen die minder dan een kwartier buiten komen per dag zouden extra Vitamine D nodig hebben, zo’n tien microgram per dag.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid. Bookmark de permalink.