Wat kook je tijdens de feestdagen?

Sinterklaas is nog maar net voorbij en de volgende feestdagen zijn al weer heel dichtbij, maar als er een leuk familiefeest is dan zijn het wel de kerstdagen! Tijdens de kerstdagen komen veel families samen en is de keuken druk bezet. Maak jij het hele kerstdiner in jouw eentje of maakt ieder gezinslid een gang. Met onderstaande tips kun jij in ieder geval snel een heerlijke maaltijd bedenken waar je zeker indruk mee maakt.

Voorgerechten voor het kerstdiner

Bij een kerstdiner kun je een driegangendiner maken maar je kunt er ook heel simpel een viergangendiner van maken. Vooraf kun je beginnen met een heerlijke ossenstaartsoep of met een mooi opgemaakt bord met vis. Bak er lekkere broodjes bij of zet een schaaltje met toast op tafel en iedereen zal smikkelen. Na het voorgerecht kun je dan een heerlijke Spoon serveren als smaak neutralisator.

Hoofdgerecht voor het kerstdiner

Het meest bekende hoofdgerecht voor tijdens de kerst is de uit Amerika over gekerstdinerwaaide ‘Gevulde kalkoen’. Het maken van gevulde kalkoen kost veel tijd in de voorbereiding, maar het voordeel is wel dat je tijdens het dineren deze alleen maar uit de oven hoeft te halen. Een ander echt winters gerecht is een hazenrug, varkenshaasje of malse biefstuk met een rode port saus.

Nagerecht voor het kerstdiner

Nagerechten kunnen van heel simpel tot zeer indrukwekkend. Het voordeel van een indrukwekkend nagerecht is dat je deze vaak van te voren al kunt maken en je tijdens het diner gezellig aan tafel kunt blijven (op het uitserveren na). Maak een overheerlijke peren tarte-tar-tain, laat een huisgemaakt chocolademousse van te voren op stijven of stel een heerlijke kaasplank met zorgvuldig gekozen rode wijnen samen.

Heb je na bovenstaande tips nog meer inspiratie nodig? Kijk dan ook ons opĀ www.receptjes.be/kerstmenuĀ 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.