Zelf groente kweken? Zo doe je het!

Veel vrouwen die full-time werken zullen er misschien minder tijd voor hebben maar wij merken dat groente kweken HOT is! Maar hoe komt dit? De trend rondom eigen groente en fruit kweken is deels te verklaren. Grote bedrijven beginnen er vaak mee. Zo heeft Albert Heijn de moestuintjes in het leven gebracht. Maar ook op televisie is te zien dat gezondheid en welzijn ‘in the mind of the consumer’ leeft. Bekende Nederlanders haken hier slim op in. Zo heeft de zus van Doutzen Kroes een eigen boek met superfood gerechten en is Arie Boomsma zijn eigen sportschool begonnen.

Beginnen

Terug naar de groentes. In deze situatie gaan we er even van uit dat je beschikt over een tuin.
Om groente te kweken hoef je niet over een grote tuin te beschikken. Een klein tuintje is voldoende om van start te gaan.

Wat heb je nodig:

  • Een groentebak

Een groentebak kan je heel goed zelf maken. Op internet is hier heel veel informatie over te vinden en je hebt hier slechts wat houten planken voor nodig.

  • Plantenbakken

Koop een aantal verschillende maten omdat niet elk kruid of groente evenveel grond nodig heeft. Waar je op moet letten is dat er aan de onderkant van de pot een gat zit zodat overtollig water weg kan spoelen.

  • Tuingereedschap

Fatsoenlijk tuingereedschap maakt het werken een stuk makkelijker en leuker. Goed en kwalitatief tuingereedschap koop je hier.

  • Zaden

Bedenk welke zaden je wil kweken en koop deze. Dit kan online of in een tuincentrum.

Kweken

Zodra je het juiste gereedschap en de goede potten in huis hebt kan je beginnen. Wees niet te enthousiast met de groentes in je groentebak. Planten die te dicht bij elkaar staan vechten om hetzelfde stukje zonlicht en dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen. Geef planten dus genoeg ruimte.

Let op: tomaten komen oorspronkelijk uit de warmere klimaten. Het is zeker mogelijk om tomaten in Nederland te laten groeien maar wij adviseren om hier tuinkassen voor te gebruiken. Dit geeft het beste resultaat en levert smaakvolle tomaten op.

Dit bericht is geplaatst in Huishoudelijk. Bookmark de permalink.