Met chondroïtine lekkerder blijven sporten

Als je altijd een lekker actief leven hebt geleid, is het extra zuur als je dat niet meer kunt. Sporten en bewegen is pas echt leuk en goed voor je als je er geen (extra) pijn van krijgt. Toch kunnen pijnklachten bij bewegen, zeker op hogere leeftijd, voor gaan komen. Dit komt in veel gevallen door slijtage van gewrichten. Om dit voor te zijn, kun je als jong volwassene al beginnen met het innemen van voedingssupplementen. Denk dan eens aan chondroïtine. Deze stof komt gewoon voor in je lichaam, maar bij het ouder worden maakt het lichaam minder chondroïtine aan. Met alle gevolgen van dien.

Chondroïtine helpt slijtage voorkomen

In veel gevallen kan chondroïtine helpen om je gewrichten gezond te houden. Je moet een gewricht eigenlijk zien als wat botjes met stootkussentjes ertussen. Wanneer deze stootkussentjes verharden, zullen ze slijten. Met chondroïtine hou je de stootkussentjes in optimale vorm. En daar profiteert je hele lijf van. Want wanneer bewegen geen pijn doet, zul je dat graag doen. En dat is uiteindelijk goed voor je hele lijf, niet alleen voor je gewrichten, maar ook voor je hart en longen. Sterker nog, wanneer je lekker kunt bewegen, heb je ook de mogelijkheid om je hoofd lekker leeg te wandelen na een lange dag. En dat allemaal dankzij chondroïtine!

Ik merk niks van de chondroïtine!

Wanneer je begint met het innemen van chondroïtine, moet je niet direct na een week al resultaat verwachten. Dat kan natuurlijk ook niet, het is geen wondermiddel. Je zult het zeker een paar maanden tot een half jaar de kans moeten geven. Waar je in het begin van inname wel wat van kan merken is je stoelgang, krijg je diarree of juist verstopping? Ga dan bij jezelf te rade of dit wel het juiste middel voor jou is. Deze bijwerkingen komen maar heel zelden voor, omdat chondroïtine een lichaamseigen stof is.

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan

Zo verloopt het leven van de gemiddelde vrouw toch echt. Zeker als je naast je gezin ook nog een baan hebt, wilt sporten en je huishouden onder controle wilt houden. Een beetje hulp is dan niet verkeerd. Chondroïtine kan ervoor zorgen dat je lijf lekker lang mee gaat met de flow van alle dag. En dat je ook nog kunt genieten van sport en beweging als je kinderen het huis uit zijn en jij met pensioen bent.
Chondroïtine

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid. Bookmark de permalink.