Dit moet je weten! 9 tips voor laser ontharen

Wij snappen goed dat je tijdens deze zomerse dagen het scheren wel een beetje zat aan het worden bent. Daarom is de volgende winter een uitgelezen seizoen om te starten met laser/IPL ontharing. Maar niet voordat je dit artikel met 9 tips hebt gelezen!

1.Begin in de winter

Hoogstwaarschijnlijk wist je niet dat laserontharing niet voor alle seizoenen is. De winter is ideaal, dit komt omdat na een behandeling je je huid voor zeker twee weken niet mag blootstellen aan de zon. Als je huid in de zomer al een tintje bruiner is geworden vergroot dit het risico op verbranding tijdens de behandeling. Wat zijn nou eigenlijk de beste maanden voor laserontharing? Dat zijn dan toch Oktober en November. Het is aangeraden om in deze maanden te starten met de behandeling. Als je geen zonvakantie hebt gepland dan, dus geen last minute reizen net voor of na de behandeling. Dit omdat er meerdere behandelingen verspreid over enkele maanden nodig zijn voor optimaal resultaat.

2.IPL VS Laser ontharing
Beide werken door sterk gebundelde lichtpulsen die in de huid stralen, waardoor het haarzakje vernietigt wordt.  Voor een nauwkeurige ontharing is een laser het meest geschikt omdat deze minder rest beharing laat zitten.

 

3.Wees geduldig

Houd tijdens de behandeling in je achterhoofd dat dit gemiddeld 8 á 10 behandelingen met rustfases van 4 á 5 weken nodig heeft.

4.Plaats van ontharing

Iedere plaats van ontharing reageert weer anders op de laserbehandeling. Iedere locatie reageert is verschillend. Zo reageert de een beter en sneller als de andere locatie. De bikinilijn, benen, armen en oksels zijn de ‘beste’ plekken. Dat heeft vooral te maken met de combinatie van dunnere huid en dikkere haren. Daarnaast groeit het haar niet overal even snel of langzaam .Op benen, rug en buik groeit het het langzaamst, waardoor je een langere tijd (8 tot 10 weken) tussen de behandelingen hebt zitten dan normaal.

5.Laserontharing? Niet voor jou.

Haarkleuren als blond, grijs en rood zijn (helaas) nog enorm lastig te behandelen. Voor een laserbehandeling moet het haar altijd donkerder zijn dan de huid. Helaas is het dus niet voor iedereen weggelegd.

6.Kies voor een specialist

Om naar een specialist te gaan is in onze ogen misschien wel de belangrijkste tip als je kiest om laserontharing behandelingen te nemen. Voor laserontharing in Antwerpen kan je bijvoorbeeld terecht op emedlaser.com, een gekwalificeerde specialist kan je daar verder helpen. Woon je niet in de omgeving van Antwerpen? Ga dan bij jou in de omgeving naar een betrouwbare, ervaren en gekwalificeerde ontharing specialist.

Dit bericht is geplaatst in Mode. Bookmark de permalink.